Go Back
+ servings

Zuppa Toscana Polévka Z Olive Garden

Vydatná a chutná polévka kombinující brambory, italskou klobásu a smetanu, ideální pro chladné dny.
Print Pin
Course: Polévky
Cuisine: Italská
Keyword: zuppa toscana, italská polévka, recept, comfort food
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 45 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 350kcal

Ingredients

  • 500 g brambor
  • 250 g italské klobásy
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 100 g čerstvého špenátu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olivový olej
  • Sušený oregano

Instructions

  • Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.
  • Cibuli a česnek nasekejte na jemno.
  • V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte cibuli do zesklovatění.
  • Přidejte česnek a klobásu, restujte další 3 minuty.
  • Přidejte brambory a kuřecí vývar, přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a vařte 15 minut, dokud brambory nezměknou.
  • Přidejte smetanu a promíchejte.
  • Vmíchejte čerstvý špenát a dochuťte solí a pepřem.
  • Nechte polévku ještě 5 minut povařit.
  • Podávejte horké, posypané sušeným oreganem.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 15g | Fat: 20g | Fiber: 2g