Go Back
+ servings

Zelené Kari

Zelené kari je lahodný thajský pokrm, který kombinuje kuřecí maso, kokosové mléko a zeleninu, ideální pro milovníky pikantních jídel.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Thajská
Keyword: zelené kari, thajská kuchyně, pikantní jídlo, zdravá strava
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 25 minutes
Total Time: 40 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 350kcal

Ingredients

  • 400 g kuřecího masa
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce zelené kari pasty
  • 1 střední cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 cuketa
  • 100 g baby špenátu
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 limetka šťáva
  • Čerstvý koriandr na ozdobu

Instructions

  • Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli.
  • Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte, dokud nezhnědne.
  • Přimíchejte zelenou kari pastu a promíchejte.
  • Do pánve přilijte kokosové mléko a dobře promíchejte.
  • Přidejte nakrájenou papriku a cuketu, vařte 10 minut.
  • Vmíchejte baby špenát a nechte zavadnout.
  • Okořeňte rybí omáčkou a šťávou z limetky.
  • Nechte ještě 5 minut povařit, aby se chutě propojily.
  • Podávejte horké, posypané čerstvým koriandrem.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 25g | Fat: 20g | Fiber: 5g