Go Back
+ servings

Zelené Fazolky V Pomalém Hrnci

Lahodný pokrm z křehkých zelených fazolek s vůní bylinek, ideální jako příloha nebo lehký hlavní chod.
Print Pin
Course: Příloha
Cuisine: Česká
Keyword: zelené fazolky, pomalý hrnec, zdravé recepty, přílohy
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 4 hours
Total Time: 4 hours 15 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 150kcal

Ingredients

  • 500 g zelených fazolek
  • 1 cibule nadrobno
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 100 g slaniny nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce citronové šťávy

Instructions

  • Omyjte a okrajte zelené fazolky.
  • Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli, dokud nezměkne.
  • Přidejte nasekaný česnek a krátce osmahněte.
  • Přidejte slaninu a smažte, dokud nebude křupavá.
  • Přesuňte směs do pomalého hrnce.
  • Vmíchejte zelené fazolky, sůl, pepř a tymián.
  • Zalijte vývarem a promíchejte.
  • Vařte na nízké teplotě 3-4 hodiny.
  • Před podáváním přidejte citronovou šťávu.
  • Podávejte teplé jako přílohu nebo hlavní jídlo.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 6g | Fat: 8g | Fiber: 5g