Go Back
+ servings

Zelené Fazolky V Horkovzdušné Fritéze

Rychlý a zdravý recept na zelené fazolky připravené v horkovzdušné fritéze, ideální jako příloha.
Print Pin
Course: Příloha
Cuisine: Zdravá
Keyword: zelené fazolky, horkovzdušná fritéza, zdravé vaření, rychlé recepty
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 25 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 70kcal

Ingredients

  • 400 g čerstvých zelených fazolek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky citronové šťávy volitelné

Instructions

  • Omyjte zelené fazolky pod studenou vodou.
  • Odstraňte konce fazolek a případně je přepulte.
  • V míse smíchejte fazolky s olivovým olejem, solí, pepřem a kořením.
  • Preheat horkovzdušnou fritézu na 180 °C.
  • Umístěte fazolky do fritézy v jedné vrstvě.
  • Vařte 10-15 minut, dokud nejsou křupavé.
  • Po 5 minutách promíchejte, aby se propečily rovnoměrně.
  • Po uvaření přidejte citronovou šťávu, pokud používáte.
  • Podávejte teplé jako přílohu nebo samostatný pokrm.
  • Užijte si zdravé a chutné fazolky!

Nutrition

Calories: 70kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 2g | Fat: 3g | Fiber: 4g