Go Back
+ servings

Zelené Enchiladas

Zelené enchiladas jsou chutný mexický pokrm s kuřecím masem a zelenou omáčkou, ideální pro rodinné večeře.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Mexická
Keyword: zelené enchiladas, mexická kuchyně, recepty, hlavní chod
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 25 minutes
Total Time: 45 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 400kcal

Ingredients

  • 8 kukuřičných tortil
  • 400 g kuřecího masa vařeného a nakrájeného
  • 200 g zelené omáčky salsa verde
  • 150 g strouhaného sýra
  • 1 cibule nasekaná
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • Čerstvý koriandr na ozdobu
  • Avokádo na podávání

Instructions

  • Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli do zlatova.
  • Přidejte nasekaný česnek a kmín, smažte další minutu.
  • Přidejte vařené kuřecí maso a promíchejte.
  • Na tortilu naneste část kuřecí směsi a srolujte.
  • Opakujte s ostatními tortilami.
  • Do zapékací mísy nalijte část zelené omáčky.
  • Srolované tortily vložte do mísy a zalijte zbylou omáčkou.
  • Posypte strouhaným sýrem a zakryjte alobalem.
  • Péct v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
  • Odstraňte alobal a pečte dalších 5 minut, dokud není sýr zlatavý.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 20g | Fat: 15g | Fiber: 5g