Go Back
+ servings

Vepřové Carnitas

Vepřové carnitas jsou šťavnatý a chutný pokrm z Mexika, ideální pro tacos a další pokrmy.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Mexická
Keyword: vepřové carnitas, mexická kuchyně, recepty, hlavní chod
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 4 hours
Total Time: 4 hours 20 minutes
Servings: 6 porcí
Calories: 450kcal

Ingredients

  • 1,5 kg vepřové plece
  • 1 cibule nakrájená
  • 4 stroužky česneku drcené
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sušeného oregano
  • 2 bobkové listy
  • šťáva z 1 pomeranče
  • šťáva z 1 limetky
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Instructions

  • Vepřovou plec nakrájejte na větší kusy.
  • Na pánvi rozehřejte olej a maso krátce opečte ze všech stran.
  • Na dno hrnce dejte nakrájenou cibuli a česnek.
  • Přidejte opečené maso.
  • Posypte kmínem a oreganem.
  • Přidejte bobkové listy a šťávu z pomeranče a limetky.
  • Doložte vodou, aby maso bylo ponořené.
  • Vařte na mírném ohni 3-4 hodiny, dokud není maso měkké.
  • Po uvaření maso roztrhejte na vlákna pomocí vidlic.

Nutrition

Calories: 450kcal | Protein: 40g | Fat: 30g