Go Back
+ servings

Vepřová Smažená Rýže

Vepřová smažená rýže je chutný pokrm kombinující křehké vepřové maso, voňavou rýži a čerstvou zeleninu.
Print Pin
Course: Hlavní jídlo
Cuisine: Asijská
Keyword: vepřová smažená rýže, asijská kuchyně, rychlé jídlo
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 35 minutes
Servings: 2 porce
Calories: 450kcal

Ingredients

  • 200 g vepřového masa např. kýta
  • 150 g rýže jasmínová nebo basmati
  • 1 střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g mražené zeleniny
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • pepř a sůl podle chuti
  • čerstvé bylinky např. koriandr

Instructions

  • Uvařte rýži podle pokynů na obalu a nechte ji vychladnout.
  • Na pánvi zahřejte rostlinný olej na střední teplotu.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, restujte, až zesklovatí.
  • Přidejte na kostičky nakrájené vepřové maso a opékejte, dokud není zlatavé.
  • Přidejte mraženou zeleninu a restujte další 3 minuty.
  • Na pánvi vytvořte prostor uprostřed a rozklepněte vejce, míchejte, dokud se neudělají.
  • Přidejte uvařenou rýži, promíchejte a nechte se prohřát.
  • Dochutťe sójovou omáčkou, solí a pepřem podle chuti.
  • Na závěr přidejte čerstvé bylinky a znovu promíchejte.
  • Podávejte teplé a vychutnejte si skvělou chuť!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 25g | Fat: 15g | Fiber: 3g