Go Back
+ servings

Uzená Hovězí Hruď

Uzená hovězí hruď je delikátní pokrm, který si zamilujete vy i vaši hosté. S tímto receptem si můžete vychutnat bohatou chuť a aroma.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Česká
Keyword: uzená hovězí hruď, recepty, grilování, česká kuchyně
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 6 hours
Total Time: 6 hours 20 minutes
Servings: 6 porcí
Calories: 350kcal

Ingredients

  • 1,5 kg hovězí hrudi
  • 4 lžíce uzené papriky
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce černého pepře
  • 1 lžíce česneku v prášku
  • 1 lžíce cibule v prášku
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1/2 šálku hovězího vývaru
  • 1/4 šálku jablečného octa
  • 2 lžíce olivového oleje

Instructions

  • Připravte si hovězí hruď a odstraňte přebytečný tuk.
  • Smíchejte všechny suché ingredience do jedné mísy.
  • Potřete hovězí hruď směsí koření ze všech stran.
  • Přikryjte maso a nechte marinovat v lednici alespoň 4 hodiny.
  • Předehřejte gril na střední teplotu.
  • Položte hovězí hruď na gril a uzavřete víko.
  • Grilujte 3-4 hodiny, pravidelně kontrolujte.
  • Po 3 hodinách přidejte hovězí vývar a jablečný ocet.
  • Pokračujte v grilování, dokud teplota nedosáhne 90 °C.
  • Nechte maso odpočinout alespoň 30 minut před krájením.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 40g | Fat: 20g