Go Back
+ servings

Turecká Vejce

Turecká vejce jsou lahodným pokrmem kombinujícím jemná vejce s bohatou omáčkou a aromatickým kořením.
Print Pin
Course: Snídaně
Cuisine: Turecká
Keyword: turecká vejce, snídaně, orientální kuchyně
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 5 minutes
Total Time: 15 minutes
Servings: 1 porce
Calories: 300kcal

Ingredients

  • 2 vejce
  • 1 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžíce jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Paprika na posypání
  • Čerstvá petržel na ozdobu

Instructions

  • V hrnci přiveďte vodu k varu.
  • Opatrně rozbijte vejce do misky.
  • Vložte vejce do vroucí vody a vařte 3-4 minuty.
  • Mezitím na pánvi rozpusťte máslo.
  • Přidejte nasekaný česnek a restujte do zlatova.
  • Přidejte kmín a promíchejte.
  • Vyndejte vejce z vody a nechte okapat.
  • Na talíř položte jogurt a na něj vejce.
  • Přelijte máslovou směsí s česnekem.
  • Ozdobte paprikou a čerstvou petrželí.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 20g | Fat: 25g | Fiber: 1g