Go Back
+ servings

Tortilla De Patatas

Tortilla de patatas je tradiční španělská omeleta z brambor a vajec, ideální jako předkrm nebo hlavní chod.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Španělská
Keyword: tortilla de patatas, španělská omeleta, bramborová omeleta
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 35 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 250kcal

Ingredients

  • 4 střední brambory
  • 1 velká cibule
  • 6 velkých vajec
  • Olivový olej
  • Sůl

Instructions

  • Oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky.
  • Cibuli nakrájejte na jemno.
  • Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte brambory a cibuli.
  • Restujte na střední teplotě, dokud brambory nezměknou (cca 10 minut).
  • Mezitím rozšlehejte vejce v míse a přidejte sůl.
  • Jakmile jsou brambory hotové, sceďte je a přidejte do mísy s vejci.
  • Dobře promíchejte a nalijte směs zpět na pánev.
  • Vařte na středním ohni asi 5-7 minut, dokud okraje nezpevní.
  • Pomocí talíře otočte tortillu a vařte i z druhé strany dalších 5 minut.
  • Podávejte teplé nebo studené.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 10g | Fat: 15g | Fiber: 2g