Go Back
+ servings

Tomahawk Steak

Tomahawk steak je majestátní kus hovězího masa, který okouzlí každého gurmána. Je ideální pro speciální příležitosti.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Americká
Keyword: tomahawk steak, hovězí maso, grilování, recepty
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 45 minutes
Total Time: 1 hour
Servings: 2 porce
Calories: 800kcal

Ingredients

  • 1 tomahawk steak váha kolem 1,5 kg
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky hrubé soli
  • 1 lžička čerstvého mletého pepře
  • 2 stroužky česneku drcené
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 1 větvička tymiánu

Instructions

  • Steak vyjměte z lednice a nechte ho zahřát na pokojovou teplotu po dobu 30 minut.
  • Olej smíchejte se solí, pepřem a drceným česnekem.
  • Steak potřete touto směsí z obou stran.
  • Předehřejte gril na vysokou teplotu (asi 250 °C).
  • Steak položte na gril a opékejte 4-5 minut z každé strany.
  • Přidejte rozmarýn a tymián na steak během grilování.
  • Po upečení steak vyjměte a nechte ho odpočinout 10 minut.
  • Ostrým nožem nakrájejte na plátky.
  • Podávejte se zeleninou a omáčkou podle chuti.
  • Užívejte si každý kousek tohoto výjimečného pokrmu!

Nutrition

Calories: 800kcal | Protein: 60g | Fat: 60g