Go Back
+ servings

Tom Yum Polévka

Tom yum polévka je ikonickým thajským pokrmem, který spojuje kyselé a pálivé chutě s čerstvými ingrediencemi.
Print Pin
Course: Polévka
Cuisine: Thajská
Keyword: tom yum, polévka, thajská kuchyně, recepty, zdravé vaření
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 10 minutes
Total Time: 25 minutes
Servings: 2 porce
Calories: 150kcal

Ingredients

  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 200 g krevet
  • 100 g hub
  • 2 stonky citronové trávy
  • 3-4 listy limetkového stromu
  • 2-3 plátky zázvoru
  • 1-2 červené chilli papričky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • čerstvá koriandr na ozdobu

Instructions

  • V hrnci přiveďte kuřecí vývar k varu.
  • Přidejte na plátky nakrájenou citronovou trávu a zázvor.
  • Vařte asi 5 minut, aby se uvolnily chutě.
  • Přidejte chilli papričky a limetkové listy.
  • Vložte do hrnce houby a krevety.
  • Vařte další 3-4 minuty, dokud krevety nezmění barvu.
  • Přidejte rybí omáčku a limetkovou šťávu.
  • Promíchejte a nechte ještě 1 minutu vařit.
  • Polévku ochutnejte a případně dochuťte.
  • Podávejte horké a ozdobte koriandrem.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 20g | Fat: 5g | Fiber: 1g