Go Back
+ servings

Thajské Zelené Kari

Vydatný a chutný pokrm kombinující čerstvé bylinky, kokosové mléko a zeleninu, ideální pro milovníky thajské kuchyně.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Thajská
Keyword: thajské kari, zelené kari, asijská kuchyně, rychlé jídlo
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 35 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 350kcal

Ingredients

  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 g kuřecího masa nebo tofu
  • 2-3 lžíce thajské zelené kari pasty
  • 1 červená paprika
  • 100 g cuket
  • 100 g hrášku
  • 2-3 lístky limetky
  • čerstvý koriandr na ozdobu
  • rýže na podávání
  • sůl a pepř podle chuti

Instructions

  • Na pánvi zahřejte kokosové mléko.
  • Přidejte thajskou zelenou kari pastu a míchejte, dokud se dobře nespojí.
  • Přidejte kuřecí maso (nebo tofu) a vařte, dokud nezhnědne.
  • Přidejte nakrájenou červenou papriku a cuketu.
  • Vařte 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  • Přidejte hrášek a lístky limetky.
  • Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  • Vařte další 2-3 minuty.
  • Podávejte s rýží.
  • Ozdobte čerstvým koriandrem.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 15g | Fat: 25g | Fiber: 5g