Go Back
+ servings

Teriyaki Masové Kuličky

Lahodné teriyaki masové kuličky, ideální pro rodinné večeře nebo jako předkrm.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Japonská
Keyword: teriyaki, masové kuličky, japonská kuchyně, recepty
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 50 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 220kcal

Ingredients

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1/4 šálku strouhanky
  • 1/4 šálku sojové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 lžička zázvoru nasekaného
  • 2 jarní cibulky nasekané
  • Sezamová semínka na posypání

Instructions

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • V míse smíchejte mleté maso, strouhanku, vejce, česnek a zázvor.
  • Přidejte sojovou omáčku a med, dobře promíchejte.
  • Tvarujte malé kuličky a umístěte je na plech.
  • Pečte v troubě 20 minut.
  • Připravte teriyaki omáčku smícháním sojové omáčky, medu a sezamového oleje.
  • Po upečení kuličky potřete omáčkou a vraťte do trouby na 5 minut.
  • Posypte sezamovými semínky a jarní cibulkou.
  • Podávejte teplé.

Nutrition

Calories: 220kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 15g | Fat: 12g | Fiber: 1g