Go Back
+ servings

Teriyaki Kuřecí Miska

Lahodný pokrm kombinující šťavnaté kuřecí maso, teriyaki omáčku a čerstvou zeleninu.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Asijská
Keyword: teriyaki, kuřecí, asijská kuchyně, recepty
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 35 minutes
Servings: 2 porce
Calories: 550kcal

Ingredients

  • 300 g kuřecího masa prsa nebo stehna
  • 100 ml teriyaki omáčky
  • 200 g jasmínové rýže
  • 1 mrkev nakrájená na kolečka
  • 100 g brokolice
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce oleje

Instructions

  • Uvařte jasmínovou rýži podle pokynů na obalu.
  • Na pánvi rozehřejte olej na střední teplotu.
  • Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte 5-7 minut do zlatova.
  • Přidejte teriyaki omáčku a promíchejte.
  • Snižte teplotu a nechte dusit 5 minut.
  • Na pánev přidejte mrkev a brokolici, promíchejte.
  • Pokračujte ve vaření dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  • Podávejte kuřecí směs na uvařenou rýži.
  • Ozdobte sezamovými semínky.
  • Podávejte teplé a vychutnejte si!

Nutrition

Calories: 550kcal | Carbohydrates: 70g | Protein: 35g | Fat: 15g | Fiber: 3g