Go Back
+ servings

Sýrový Danish

Lahodné pečivo kombinující křehké těsto a krémovou sýrovou náplň, ideální na snídani nebo jako dezert.
Print Pin
Course: Snídaně
Cuisine: Dánská
Keyword: sýrový danish, pečení, sladké pečivo, dezert
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 25 minutes
Total Time: 45 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 300kcal

Ingredients

  • 250 g listového těsta
  • 200 g krémového sýra
  • 50 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce mouky na zahuštění
  • 1 žloutek na potření
  • Čerstvé ovoce na ozdobu maliny, borůvky
  • Práškový cukr na posypání

Instructions

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • V míse smíchejte krémový sýr, cukr, vanilkový extrakt, citronovou šťávu a mouku.
  • Rozválejte listové těsto na tenký plát a nakrájejte na čtverce.
  • Uprostřed každého čtverce dejte lžíci sýrové náplně.
  • Okraje těsta přehněte přes náplň, aby vznikl tvar květu.
  • Potřete žloutkem pro lesklý povrch.
  • Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut, dokud není zlato-hnědé.
  • Před podáváním nechte vychladnout.
  • Ozdobte čerstvým ovocem a posypte práškovým cukrem.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 4g | Fat: 20g | Fiber: 1g