Go Back
+ servings

švestkový Koláč

Lahodný švestkový koláč s křehkým těstem, ideální pro podzimní dny.
Print Pin
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: švestkový koláč, dezert, pečení, česká kuchyně
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 40 minutes
Total Time: 1 hour 10 minutes
Servings: 8 porcí
Calories: 320kcal

Ingredients

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 100 g cukru
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 g švestek
  • Špetka soli
  • Cukr na posypání

Instructions

  • V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  • V jiné míse utřete máslo s cukrem do pěny.
  • Přidejte vejce a důkladně promíchejte.
  • Postupně přidávejte suché ingredience do máslové směsi.
  • Vypracujte hladké těsto a nechte ho odpočinout.
  • Omyjte a vypeckujte švestky.
  • Těsto rozválejte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Na těsto rozložte švestky kůží nahoru.
  • Posypte cukrem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C.
  • Pečte, dokud koláč nezíská zlatavou barvu (asi 40 minut).

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 5g | Fat: 15g | Fiber: 2g