Go Back
+ servings

Smažené Zelí

Jednoduchý a chutný pokrm, který spojuje křehké zelí s výraznými chutěmi, ideální jako příloha nebo hlavní chod.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Česká
Keyword: smažené zelí, recepty, česká kuchyně, jednoduchá jídla
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 30 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 150kcal

Ingredients

  • 1 hlávka zelí
  • 2 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 2 lžíce octa
  • čerstvá petržel na ozdobu

Instructions

  • Zelí důkladně omyjte a nakrájejte na tenké proužky.
  • Cibuli nakrájejte na jemno a česnek na plátky.
  • Na pánvi rozehřejte olej na střední teplotu.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji do zlatova.
  • Přidejte česnek a krátce osmahněte.
  • Vmíchejte nakrájené zelí a dobře promíchejte.
  • Ochuťte solí, pepřem a kmínem.
  • Pokračujte ve smažení, dokud zelí nezměkne (asi 10-15 minut).
  • Přidejte ocet a promíchejte.
  • Podávejte teplé, posypané čerstvou petrželí.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 3g | Fat: 7g | Fiber: 5g