Go Back
+ servings

Skořicovo-rozinkový Chléb

Lahodný a aromatický skořicovo-rozinkový chléb, ideální na snídani nebo jako dezert.
Print Pin
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: skořicovo-rozinkový chléb, dezert, pečení, česká kuchyně
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 45 minutes
Total Time: 1 hour 15 minutes
Servings: 10 porcí
Calories: 180kcal

Ingredients

  • 500 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 1 lžička skořice
  • 150 g rozinek
  • Špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Instructions

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, droždí, skořici a sůl.
  • Zahřejte mléko a máslo, dokud se máslo nerozpustí.
  • Přidejte mléčnou směs do suchých ingrediencí.
  • Přidejte vejce a vanilkový extrakt, dobře promíchejte.
  • Vmíchejte rozinky do těsta.
  • Těsto hněťte asi 10 minut, dokud nebude hladké.
  • Nechte těsto kynout na teplém místě asi 1 hodinu.
  • Po vykynutí těsto ještě jednou prohněťte a vložte do formy.
  • Pečte v troubě 45 minut, dokud není zlatavé.

Nutrition

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 4g | Fat: 6g | Fiber: 1g