Go Back
+ servings

Skořicová Jablka

Lahodný dezert z jablek a skořice, ideální pro podzimní večery.
Print Pin
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: skořicová jablka, dezert, jablka, podzimní recept
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 50 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 250kcal

Ingredients

  • 4 střední jablka
  • 100 g cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 50 g másla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 g ořechů vlašské nebo pekanové
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 balení listového těsta
  • 1 vejce na potření
  • Špetka soli

Instructions

  • Jablka oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  • V misce smíchejte jablečné plátky s citronovou šťávou, cukrem, skořicí a solí.
  • Přidejte nasekané ořechy a vanilkový extrakt, důkladně promíchejte.
  • Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte jablečnou směs, nechte dusit 10 minut.
  • Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.
  • Listové těsto vyválejte na jemně pomoučeném povrchu.
  • Těsto přeneste do formy na koláč a okraje nechte přesahovat.
  • Na těsto rovnoměrně rozprostřete dušená jablka.
  • Okraje těsta přehněte přes jablka a potřete rozšlehaným vejcem.
  • Pečte v troubě 30 minut, dokud těsto nezhnědne.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 42g | Protein: 3g | Fat: 9g | Fiber: 3g