Go Back
+ servings

Rýžové Papírové Knedlíčky

Lahodné rýžové papírové knedlíčky plněné mletým masem a zeleninou, ideální pro každou příležitost.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Asijská
Keyword: rýžové papírové knedlíčky, asijská kuchyně, zdravé vaření
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 45 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 250kcal

Ingredients

  • 10 plátků rýžového papíru
  • 200 g mletého masa kuřecí, vepřové nebo tofu
  • 1 mrkev nastrouhaná
  • 50 g hlívy ústřičné jemně nakrájené
  • 1 jarní cibulka nasekaná
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • špetka soli a pepře
  • olej na smažení

Instructions

  • Připravte si všechny ingredience a dejte je na pracovní plochu.
  • V míse smíchejte mleté maso, mrkev, hlívu, jarní cibulku, česnek, sójovou omáčku, sezamový olej, sůl a pepř.
  • Na talíř nalijte vodu a namočte plátky rýžového papíru po jednom, dokud nezměknou.
  • Položte měkký plátek rýžového papíru na pracovní plochu.
  • Na střed plátku dejte 1-2 lžíce náplně.
  • Okraje plátku přehněte přes náplň a důkladně utěsněte.
  • Pokračujte, dokud nevyčerpáte všechny ingredience.
  • Na pánvi zahřejte olej na střední teplotu.
  • Smažte knedlíčky 3-4 minuty z každé strany, dokud nebudou zlatavé.
  • Podávejte teplé se sójovou omáčkou nebo jinou oblíbenou omáčkou.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 15g | Fat: 10g | Fiber: 2g