Go Back
+ servings

Rybí Kari

Rybí kari je vynikající pokrm kombinující čerstvou rybu a aromatická koření. Ideální pro milovníky exotické kuchyně.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Indická
Keyword: rybí kari, exotická kuchyně, hlavní chod, zdravá jídla
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 25 minutes
Total Time: 40 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 250kcal

Ingredients

  • 400 g bílého rybího filé
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 2 lžíce kari pasty
  • 1 cibule nakrájená na jemno
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 kousek zázvoru 5 cm, nastrouhaný
  • 1 červená paprika nakrájená na kostičky
  • 1 limetka šťáva
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý koriandr na posypání

Instructions

  • Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli do zlatova.
  • Přidejte nasekaný česnek a zázvor, restujte 1 minutu.
  • Přidejte kari pastu a míchejte, dokud se nepropojí s cibulí.
  • Vmíchejte kokosové mléko a nechte chvíli vařit.
  • Přidejte nakrájenou papriku a vařte 5 minut.
  • Vsypte rybí filé a jemně promíchejte.
  • Vařte dalších 10 minut, dokud ryba nezměkne.
  • Ochuťte šťávou z limetky, solí a pepřem.
  • Před podáváním posypte čerstvým koriandrem.
  • Podávejte s rýží nebo naanem.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 15g | Fat: 18g | Fiber: 1g