Go Back
+ servings

Ryba V Pivním Těstíčku

Lahodný pokrm z křehké ryby v křupavém pivním těstíčku, ideální na rodinné večeře.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Česká
Keyword: ryba, pivní těstíčko, recept, smažené ryby
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 10 minutes
Total Time: 25 minutes
Servings: 2 porce
Calories: 350kcal

Ingredients

  • 2 filety bílé ryby
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1/2 šálku piva
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky papriky
  • olej na smažení
  • citron na podávání
  • salsa nebo tatarská omáčka

Instructions

  • Osušte rybí filety papírovým ubrouskem.
  • V míse smíchejte mouku, sůl, pepř a papriku.
  • V jiné míse rozšlehejte vejce a přidejte pivo.
  • Postupně přidávejte mouku do směsi s pivem a míchejte.
  • Rozehřejte olej na střední teplotu na pánvi.
  • Obalte rybí filety v těstíčku.
  • Vložte filety do pánve a smažte, dokud nejsou zlatohnědé.
  • Vyjměte a nechte okapat na papírovém ubrousku.
  • Podávejte s citronem a omáčkou.
  • Užijte si vynikající chuť!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 15g | Fiber: 1g