Go Back
+ servings

Restované Houby

Jednoduchý a chutný recept na restované houby, ideální jako příloha nebo hlavní chod.
Print Pin
Course: Příloha
Cuisine: Česká
Keyword: restované houby, rychlý recept, vegetariánské jídlo, příloha
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 25 minutes
Servings: 2 porce
Calories: 150kcal

Ingredients

  • 300 g čerstvých hub např. žampiony
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička soli
  • pepř podle chuti
  • čerstvá petržel na posypání

Instructions

  • Houby důkladně omyjte a nakrájejte na plátky.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  • Na pánvi rozehřejte olivový olej.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte ji do zlatova.
  • Poté přidejte nakrájené houby.
  • Restujte houby, dokud nezměknou (cca 5-7 minut).
  • Přidejte nasekaný česnek a tymián.
  • Osolte a opepřete dle chuti.
  • Restujte ještě 2-3 minuty.
  • Na závěr posypte čerstvou petrželí a podávejte.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 4g | Fat: 10g | Fiber: 1g