Go Back
+ servings

Recept Na Tteokbokki

Tteokbokki je oblíbené korejské jídlo, které kombinuje rýžové koláčky v pikantní omáčce, ideální pro milovníky pikantní kuchyně.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Korejská
Keyword: tteokbokki, korejská kuchyně, pikantní jídla
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 30 minutes
Servings: 2 porce
Calories: 400kcal

Ingredients

  • 300 g rýžových koláčků
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 100 g jarní cibulky nakrájené
  • 2 lžíce gochujang
  • 1 lžíce gochugaru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce sezamových semínek

Instructions

  • Připravte rýžové koláčky podle pokynů na obalu.
  • Ve velké pánvi rozehřejte rostlinný olej na středním ohni.
  • Přidejte cibuli a restujte, dokud nezměkne.
  • Do pánve přidejte gochujang a gochugaru, promíchejte.
  • Vmíchejte kuřecí vývar a cukr, přiveďte k varu.
  • Přidejte rýžové koláčky a vařte 5 minut.
  • Vmíchejte jarní cibulku a vařte další 2 minuty.
  • Pokrm podle potřeby dochuťte sójovou omáčkou.
  • Posypte sezamovými semínky a promíchejte.
  • Podávejte horké a vychutnejte si chuť!

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 70g | Protein: 10g | Fat: 12g | Fiber: 2g