Go Back
+ servings

Recept Na Pirožky

Pirožky jsou tradiční pokrm, který potěší vaši rodinu i přátele. Snadné na přípravu a plné chutí.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Česká
Keyword: pirožky, česká kuchyně, domácí vaření, tradiční pokrm
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 50 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 350kcal

Ingredients

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml vody
  • 1 vejce
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 300 g brambor
  • 100 g tvarohu
  • 1 cibule
  • pepř a sůl podle chuti
  • smetana na podávání

Instructions

  • V míse smíchejte mouku se solí.
  • Přidejte vodu, vejce a olej, promíchejte.
  • Vypracujte hladké těsto a nechte ho 15 minut odpočinout.
  • Uvařte brambory do měkka a rozmačkejte je.
  • Na pánvi osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
  • Smíchejte brambory s tvarohem, cibulí, solí a pepřem.
  • Těsto rozdělte na kousky a vyválejte na tenké placky.
  • Na každou placku dejte lžíci náplně a přeložte.
  • Okraje důkladně zpevněte.
  • Vařte pirožky v osolené vodě asi 5-7 minut, dokud nevyplavou na povrch.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 10g | Fat: 8g | Fiber: 2g