Go Back
+ servings

Recept Na Mostaccioli

Lahodný recept na mostaccioli s bohatou rajčatovou omáčkou a čerstvými bylinkami.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Italská
Keyword: mostaccioli, těstoviny, recept, italská kuchyně
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 30 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 350kcal

Ingredients

  • 400 g mostaccioli těstovin
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule najemno nakrájená
  • 2 stroužky česneku prolisované
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobu
  • Strouhaný parmezán na posypání

Instructions

  • V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte mostaccioli al dente.
  • Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli do zlatova.
  • Přidejte česnek a restujte další minutu.
  • Přidejte rajčata a rajčatový protlak.
  • Osolte a opepřete podle chuti.
  • Nechte omáčku vařit asi 15 minut.
  • Sceďte uvařené těstoviny a přidejte je do pánve s omáčkou.
  • Promíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou.
  • Podávejte na talíři, ozdobte bazalkou a posypte parmezánem.
  • Servírujte ihned, dokud jsou těstoviny teplé.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 12g | Fat: 10g | Fiber: 2g