Go Back
+ servings

Recept Na Karamel

Tento recept na karamel vás zavede do světa sladkých delikates, ideální jako poleva nebo samostatný dezert.
Print Pin
Course: Dezert
Cuisine: Mezinárodní
Keyword: karamel, dezert, sladkosti, domácí vaření
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 25 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 180kcal

Ingredients

  • 200 g cukru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 50 g másla
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Instructions

  • Připravte si všechny ingredience.
  • Do středně velkého hrnce nasypte cukr.
  • Na středním ohni zahřejte cukr, dokud se nezačne tavit.
  • Míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí a nezíská zlatavou barvu.
  • Pomalu přidávejte smetanu do roztaveného cukru.
  • Přidejte máslo a sůl, míchejte, dokud se máslo nerozpustí.
  • Na závěr přidejte vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
  • Nechte karamel vychladnout a nalijte do formy.

Nutrition

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 28g | Fat: 8g