Go Back
+ servings

Recept Na Domácí Koblihy

Domácí koblihy jsou lahodným a voňavým pokrmem, který potěší každého.
Print Pin
Course: Dezert
Cuisine: Česká
Keyword: koblihy, dezerty, pečení, domácí recepty
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 35 minutes
Servings: 12 porcí
Calories: 150kcal

Ingredients

  • 500 g hladké mouky
  • 150 ml mléka
  • 50 g cukru
  • 2 vejce
  • 50 g másla
  • 1 balení sušeného droždí 7 g
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • cukr na posypání
  • poleva dle chuti

Instructions

  • V míse smíchejte mouku, cukr, sůl a droždí.
  • V teplém mléce rozpusťte máslo a přidejte vejce.
  • Tekutou směs přilijte k mouce a vypracujte hladké těsto.
  • Těsto nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu.
  • Těsto na pomoučené ploše vyválejte na tloušťku 1 cm.
  • Sklenicí vykrajujte kolečka a uprostřed dělejte menší kolečko.
  • Koblihy nechte opět kynout 30 minut.
  • V hluboké pánvi rozehřejte olej na 170 °C.
  • Koblihy smažte z obou stran do zlatova.
  • Po vyjmutí nechte okapat na papírové utěrce a posypte cukrem nebo ozdobte polevou.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 3g | Fat: 7g