Go Back
+ servings

Recept Na Chléb

Domácí chléb je chutný a zdravý pokrm, který si můžete snadno připravit doma.
Print Pin
Course: Chléb
Cuisine: Tradiční
Keyword: domácí chléb, recept na chléb, tradiční pečení
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 50 minutes
Servings: 1 bochník (8 porcí)
Calories: 150kcal

Ingredients

  • 500 g pšeničné mouky
  • 350 ml vody
  • 10 g soli
  • 7 g sušeného droždí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce cukru

Instructions

  • Ve velké míse smíchejte mouku, sůl a cukr.
  • V teplé vodě rozpusťte droždí a nechte 5 minut aktivovat.
  • Přidejte olivový olej do směsi mouky.
  • Pomalu přilévejte vodu s droždím k mouce a míchejte.
  • Hněťte těsto asi 10 minut, dokud nebude hladké a elastické.
  • Těsto vložte do mísy a zakryjte utěrkou, nechte kynout 1 hodinu.
  • Po vykynutí těsto jemně vyklopte na pomoučený stůl.
  • Vytvarujte bochník a dejte ho na plech vyložený pečicím papírem.
  • Nechte kynout dalších 30 minut.
  • Pečte v předem vyhřáté troubě na 220 °C asi 30 minut, dokud nebude zlatavé.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 3g | Fat: 1g | Fiber: 1g