Go Back
+ servings

Recept Na Calzone

Calzone je vydatný italský pokrm, který kombinuje křehké těsto a bohatou náplň. Ideální pro rodinné večeře.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Italská
Keyword: calzone, italská kuchyně, recepty, domácí vaření
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 50 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 350kcal

Ingredients

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml vody
  • 1 balení sušeného droždí 7 g
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 150 g mozzarelly
  • 100 g salámu nebo šunky
  • Oregano bazalka, černý pepř (dle chuti)

Instructions

  • V míse smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl.
  • Přidejte vodu a olivový olej a vypracujte těsto.
  • Těsto nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu.
  • Po vykynutí těsto rozdělte na 4 stejné části.
  • Každou část vyválejte do kruhu o průměru 25 cm.
  • Na jednu polovinu kruhu naneste rajčatový protlak.
  • Na protlak přidejte kousky mozzarelly a salámu.
  • Posypte bylinkami a kořením dle chuti.
  • Okraje těsta potřete vodou a přehněte druhou polovinu přes náplň.
  • Pečte v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut, dokud není zlatavé.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 15g | Fat: 12g | Fiber: 2g