Go Back
+ servings

Recept Na Buffalskou Omáčku

Buffalská omáčka je pikantní a chutná, ideální pro kuřecí křidélka nebo jako dip.
Print Pin
Course: Omáčky
Cuisine: Americká
Keyword: buffalská omáčka, pikantní omáčka, recept
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 5 minutes
Total Time: 15 minutes
Servings: 1 šálek
Calories: 150kcal

Ingredients

  • 1/2 šálku másla
  • 1/2 šálku pálivé omáčky
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky papriky
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 1/4 lžičky cayenského pepře volitelné
  • 1 lžíce medu volitelné
  • 1 lžíce citronové šťávy volitelné

Instructions

  • Na středním ohni rozpusťte máslo v malé pánvi.
  • Přidejte pálivou omáčku a dobře promíchejte.
  • Přidejte vinný ocet a česnekový prášek, míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Dochutíme solí, paprikou a černým pepřem.
  • Pokud chcete, přidejte cayenský pepř pro extra pikantnost.
  • Pro sladší variantu přidejte med a citronovou šťávu.
  • Nechte omáčku vařit na mírném ohni asi 5 minut.
  • Vyjměte z ohně a nechte chvíli vychladnout.
  • Podávejte ihned nebo uchovávejte v lednici.
  • Před servírováním dobře promíchejte.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 1g | Fat: 15g