Go Back
+ servings

Recept Na Au Jus

Lahodná omáčka au jus, ideální k hovězím pokrmům.
Print Pin
Course: Omáčky
Cuisine: Francouzská
Keyword: au jus, omáčka, recept, hovězí, vaření
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 30 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 80kcal

Ingredients

  • 1 šálek hovězího vývaru
  • 1/2 šálku červeného vína
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 čajová lžička tymiánu
  • 1 stroužek česneku nasekaný
  • 1/2 cibule nasekané
  • 1 lžíce hladké mouky pokud chcete zahuštění

Instructions

  • Na pánvi rozehřejte máslo na středním ohni.
  • Přidejte nasekanou cibuli a česnek, restujte do zlatova.
  • Přilijte červené víno a nechte vařit, dokud se objem nezmenší na polovinu.
  • Přidejte hovězí vývar a sojovou omáčku.
  • Přidejte tymián, sůl a pepř, promíchejte.
  • Nechte směs vařit na mírném ohni po dobu 10 minut.
  • Pokud chcete omáčku zahušťovat, smíchejte mouku s trochou vody a přidejte do omáčky.
  • Vařte dalších 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  • Ochutnejte a případně dochuťte solí nebo pepřem.
  • Podávejte teplé k pokrmům jako jsou steaky nebo pečeně.

Nutrition

Calories: 80kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 5g | Fat: 3g