Go Back
+ servings

Rajčatová Omáčka

Jednoduchá a chutná rajčatová omáčka, ideální pro těstoviny a další pokrmy.
Print Pin
Course: Omáčky
Cuisine: Italská
Keyword: rajčatová omáčka, italská kuchyně, recepty, omáčky
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 40 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 120kcal

Ingredients

  • 800 g zralých rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • pepř podle chuti
  • čerstvá bazalka
  • 1 lžička sušeného oregána
  • parmazán na posypání

Instructions

  • Rajčata omyjte a nakrájejte na čtvrtiny.
  • Cibuli a česnek jemně nakrájejte.
  • Na pánvi rozehřejte olivový olej.
  • Přidejte cibuli a restujte do zlatova.
  • Poté přidejte česnek a krátce osmahněte.
  • Vložte nakrájená rajčata do pánve.
  • Přidejte cukr, sůl, pepř a oregano.
  • Vařte na středním ohni asi 20 minut.
  • Na závěr přidejte čerstvou bazalku.
  • Omáčku rozmixujte na hladkou konzistenci.

Nutrition

Calories: 120kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 2g | Fat: 7g | Fiber: 2g