Go Back
+ servings

Polévka Z Pečené Máslové Dýně

Polévka z pečené máslové dýně je ideální volbou pro chladné podzimní dny. Její jemná krémová textura a sladká chuť dýně vás zahřejí.
Print Pin
Course: Polévka
Cuisine: Česká
Keyword: polévka, máslová dýně, podzimní recepty, zdravá strava
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 45 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 180kcal

Ingredients

  • 1 máslová dýně asi 1 kg
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej
  • skořice volitelně

Instructions

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Dýni rozkrojte na poloviny a vyjměte semínka.
  • Dýni potřete olivovým olejem a osolte.
  • Pečte dýni v troubě asi 25-30 minut, dokud nezměkne.
  • Na pánvi osmahněte cibuli a česnek na olivovém oleji, dokud nezměknou.
  • Upečenou dýni vyjměte z trouby a nakrájejte na kousky.
  • Přidejte dýni do pánve s cibulí a česnekem.
  • Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu.
  • Polévku rozmixujte do jemné konzistence.
  • Přidejte smetanu a dochuťte solí, pepřem a případně skořicí.

Nutrition

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 3g | Fat: 10g | Fiber: 2g