Go Back
+ servings

Polévka V Tlakovém Hrnci

Lahodná a rychle připravená polévka v tlakovém hrnci, ideální pro rodinné večeře.
Print Pin
Course: Polévka
Cuisine: Česká
Keyword: polévka, tlakový hrnec, rychlé vaření, česká kuchyně
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 40 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 250kcal

Ingredients

  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g masa kuřecí, hovězí nebo vepřové
  • 1 litr vývaru nebo vody
  • 1 plechovka cizrny
  • Koření sůl, pepř, bylinky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Čerstvá petržel na ozdobu

Instructions

  • Na pánvi zahřejte olivový olej.
  • Osmahněte nakrájenou cibuli do zlatova.
  • Přidejte nakrájenou mrkev a brambor, krátce osmahněte.
  • Vsypte nasekaný česnek a restujte další minutu.
  • Přidejte maso a opékejte, dokud nezhnědne.
  • Do hrnce přilijte vývar nebo vodu.
  • Přidejte cizrnu a koření.
  • Uzavřete tlakový hrnec a vařte 20 minut.
  • Po uvaření nechte tlak pomalu vyjít.
  • Podávejte ozdobené čerstvou petrželí.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 15g | Fat: 8g | Fiber: 5g