Go Back
+ servings

Polévka Hot And Sour

Vynikající polévka kombinující sladké, kyselé a pikantní chutě, ideální pro milovníky asijské kuchyně.
Print Pin
Course: Polévka
Cuisine: Asijská
Keyword: polévka, hot and sour, asijská kuchyně, recepty
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 35 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 150kcal

Ingredients

  • 200 g tofu
  • 1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 100 g hub např. shiitake
  • 1 mrkev
  • 2 jarní cibulky
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce chilli pasty
  • 1 čajová lžička cukru
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Instructions

  • Nakrájejte tofu na kostky.
  • Očistěte a nakrájejte houby.
  • Mrkev nastrouhejte na tenké plátky.
  • Jarní cibulky nakrájejte na kolečka.
  • V hrnci přiveďte vývar k varu.
  • Přidejte tofu a houby do vroucího vývaru.
  • Po 5 minutách přidejte nastrouhanou mrkev.
  • Vmíchejte sojovou omáčku, rýžový ocet a chilli pastu.
  • Přidejte cukr a promíchejte.
  • Polévku vařte dalších 10 minut, poté ozdobte jarní cibulkou a koriandrem.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 10g | Fat: 5g | Fiber: 2g