Go Back
+ servings

Plněné Mušle S Mletým Hovězím

Vydatný a chutný pokrm plněný mletým hovězím masem, ideální pro rodinné večeře.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Italská
Keyword: plněné mušle, mleté hovězí, italská kuchyně, hlavní chod
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 50 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 350kcal

Ingredients

  • 12 velkých mušlí
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 100 g strouhaného sýra
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobu
  • 1 lžička sušeného oregana

Instructions

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Uvařte mušle podle pokynů na obalu a nechte je vychladnout.
  • Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájenou cibuli a česnek, osmahněte do zlatova.
  • Přidejte mleté hovězí maso a opékejte, dokud nezhnědne.
  • Vmíchejte drcená rajčata a oregano, osolte a opepřete.
  • Povařte směs na mírném ohni asi 10 minut.
  • Naplněte mušle připravenou směsí.
  • Umístěte naplněné mušle do pekáče a posypte strouhaným sýrem.
  • Pečte v troubě asi 15 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezhnědne.
  • Ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 15g | Fiber: 3g