Go Back
+ servings

Pepperoni Pizza

Lahodná pepperoni pizza s křupavým těstem a bohatou rajčatovou omáčkou, ideální pro každou příležitost.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Italská
Keyword: pizza, pepperoni, italská kuchyně, recepty
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 35 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 350kcal

Ingredients

  • 500 g pizza těsta
  • 200 g rajčatové omáčky
  • 300 g mozzarelly
  • 150 g plátků pepperoni
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • čerstvá bazalka na dekoraci
  • parmezán na posypání

Instructions

  • Předehřejte troubu na 250 °C.
  • Na pracovní plochu posypte mouku a vyválejte pizza těsto na požadovanou tloušťku.
  • Umístěte těsto na plech vyložený pečicím papírem.
  • Nanesete rajčatovou omáčku rovnoměrně na těsto.
  • Posypte nastrouhanou mozzarellou.
  • Rozložte plátky pepperoni na vrch pizzy.
  • Přidejte oregano, sůl a pepř.
  • Pokapejte olivovým olejem.
  • Pečte v předehřáté troubě 12-15 minut, dokud okraje nebudou zlatavé.
  • Po upečení posypte parmezánem a ozdobte čerstvou bazalkou.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 15g | Fat: 20g | Fiber: 1g