Go Back
+ servings

Pečená Treska

Lahodný pokrm z pečené tresky, ideální pro rodinné večeře.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Mořská
Keyword: pečená treska, rybí pokrmy, zdravá strava, mořské plody
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 35 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 250kcal

Ingredients

  • 600 g tresky filety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 citron šťáva a kůra
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžíce čerstvé petrželky nasekané
  • 200 g zelené zeleniny brokolice, fazolky
  • Cherry rajčata na ozdobu

Instructions

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Filety tresky omyjte a osušte papírovou utěrkou.
  • Na plech položte pečící papír.
  • Filety tresky zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou.
  • Posypte nasekaným česnekem, solí, pepřem a tymiánem.
  • Přidejte nastrouhanou citronovou kůru a nasekanou petrželku.
  • Přidejte na plech zelenou zeleninu a cherry rajčata.
  • Pečte v předehřáté troubě 20 minut.
  • Po upečení nechte pokrm 5 minut vychladnout.
  • Podávejte teplé s čerstvými bylinkami a citrónem.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 30g | Fat: 12g | Fiber: 2g