Go Back
+ servings

Pasta Al Forno

Pasta al forno je vydatný a chutný pokrm, ideální pro rodinné večeře, kombinující těstoviny, bohatou omáčku a sýr.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Italská
Keyword: pasta, těstoviny, italská kuchyně, recepty, pasta al forno
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 45 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 450kcal

Ingredients

  • 250 g těstovin penne nebo rigatoni
  • 400 g rajčatové omáčky
  • 200 g mletého masa hovězí nebo vepřové
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g strouhaného sýra mozzarella nebo parmezán
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička soli
  • pepř podle chuti

Instructions

  • Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
  • Přidejte mleté maso a restujte, dokud nezhnědne.
  • Vmíchejte rajčatovou omáčku a dochuťte solí, pepřem a oreganem.
  • Uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu.
  • Uvařené těstoviny smíchejte s masovou omáčkou.
  • Vložte směs do zapékací mísy.
  • Posypte strouhaným sýrem.
  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Pasta al forno pečte asi 20 minut, dokud sýr nezíská zlatavou barvu.
  • Podávejte teplé a vychutnejte si každé sousto!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 20g | Fat: 15g | Fiber: 2g