Go Back
+ servings

Neplněné Zelné Závitky

Neplněné zelné závitky jsou skvělou volbou pro zdravé a chutné jídlo, ideální jako příloha nebo lehký pokrm.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Česká
Keyword: neplněné zelné závitky, zdravé jídlo, česká kuchyně
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 50 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 150kcal

Ingredients

  • 1 hlávka zelí
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g rýže
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • bylinky podle chuti

Instructions

  • Omyjte zelí a oddělte jednotlivé listy.
  • Vařte listy zelí ve slané vodě asi 5 minut, dokud nezměknou.
  • Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek do zlatova.
  • Přidejte nastrouhanou mrkev a krátce orestujte.
  • Přidejte vařenou rýži, sůl, pepř a bylinky. Promíchejte.
  • Na každý list zelí dejte lžíci náplně a zavřete ho jako závitek.
  • Závitky položte do pekáče.
  • Pokapejte citrónovou šťávou a přidejte trochu vody na dno pekáče.
  • Přikryjte alobalem a pečte v předem vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
  • Podávejte teplé, ideálně s jogurtovým dipem.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 3g | Fat: 5g | Fiber: 4g