Go Back
+ servings

Naložený Bramborový Salát

Osvěžující naložený bramborový salát je ideální jako příloha k hlavním jídlům nebo jako samostatný pokrm.
Print Pin
Course: Saláty
Cuisine: Česká
Keyword: naložený bramborový salát, saláty, česká kuchyně, letní jídla
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 45 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 220kcal

Ingredients

  • 500 g nových brambor
  • 1 cibule
  • 2 střední rajčata
  • 100 g zakysané smetany
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce hořčice
  • čerstvá petržel
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžička cukru

Instructions

  • Brambory důkladně umyjte a vařte ve slupce až do měkka (asi 20-30 minut).
  • Po uvaření je nechte vychladnout a poté oloupejte.
  • Na jemno nakrájejte cibuli a rajčata.
  • V míse smíchejte zakysanou smetanu, olivový olej, ocet a hořčici.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a rajčata do mísy.
  • Brambory nakrájejte na menší kousky a přidejte je do směsi.
  • Přidejte nasekanou petržel a dochuťte solí, pepřem a cukrem.
  • Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  • Nechte salát odležet v lednici alespoň 30 minut.
  • Před podáváním ještě jednou promíchejte a případně dochuťte.

Nutrition

Calories: 220kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 10g | Fiber: 3g