Go Back
+ servings

Miso Ramen

Miso ramen je lahodná japonská polévka plná chuti, ideální pro zahřátí v chladných dnech.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Japonská
Keyword: miso ramen, japonská kuchyně, polévka
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 10 minutes
Total Time: 30 minutes
Servings: 2 porce
Calories: 450kcal

Ingredients

  • 200 g ramen nudlí
  • 1 l vývaru kuřecí nebo zeleninový
  • 2 lžíce miso pasty
  • 2 vejce
  • 100 g nakrájeného tofu
  • 100 g nakrájeného jarního cibulky
  • 100 g špenátu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • mořské řasy nori na ozdobu

Instructions

  • Uvařte ramen nudle podle pokynů na obalu a sceďte.
  • V hrnci přiveďte vývar k varu.
  • Přidejte miso pastu a dobře promíchejte.
  • Vařte na mírném ohni asi 5 minut.
  • Do vývaru přidejte sojovou omáčku a sezamový olej.
  • Vařte tofu v polévce, dokud se nezahřeje.
  • Uvařte vejce na měkko (6-7 minut vaření).
  • Na talíř podávejte nudle a přelijte je miso vývarem.
  • Přidejte špenát, tofu a nakrájenou jarní cibulku.
  • Na závěr rozkrojte vejce a položte na ramen.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 20g | Fat: 15g | Fiber: 4g