Go Back
+ servings

Marinara Omáčka

Autentická marinara omáčka, ideální k těstovinám a dalším pokrmům.
Print Pin
Course: Omáčky
Cuisine: Italská
Keyword: marinara, italská omáčka, omáčka k těstovinám
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 40 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 150kcal

Ingredients

  • 800 g konzervovaných rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • 1 střední cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobu

Instructions

  • Na pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte do zlatova.
  • Přidejte nasekaný česnek a restujte další 1 minutu.
  • Přidejte konzervovaná rajčata a promíchejte.
  • Přidejte oregano, cukr, sůl a pepř.
  • Přiveďte k varu, poté snižte teplotu.
  • Nechte omáčku vařit 20 minut, občas promíchejte.
  • Ochutnejte a upravte koření.
  • Před podáváním přidejte čerstvou bazalku.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 3g | Fat: 7g | Fiber: 4g