Go Back
+ servings

Květák V Horkovzdušné Fritéze

Tento recept na květák v horkovzdušné fritéze je ideální volbou pro všechny, kteří hledají zdravou alternativu k tradičním smaženým pokrmům.
Print Pin
Course: Příloha
Cuisine: Zdravá
Keyword: květák, horkovzdušná fritéza, zdravé recepty, příloha
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 25 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 120kcal

Ingredients

  • 1 hlávka květáku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička česneku v prášku
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky chilli vloček
  • Strouhaný parmezán na posypání volitelné

Instructions

  • Květák omyjte a rozdělte na malé růžičky.
  • V míse smíchejte květák s olivovým olejem a kořením.
  • Preheat horkovzdušnou fritézu na 200 °C.
  • Přesuňte květák do koše fritézy v jedné vrstvě.
  • Vařte 10-15 minut, dokud květák nezíská zlatavou barvu.
  • Přidejte parmezán na posypání, pokud používáte.
  • Podávejte horké a užívejte si!

Nutrition

Calories: 120kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 4g | Fat: 7g | Fiber: 3g