- 500 g hladké mouky
- 300 ml vody
- 100 g aktivního kvásku
- 10 g soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce jedlé sody
- Hrubá sůl na posypání
V míse smíchejte mouku, sůl a cukr.
Přidejte aktivní kvásek a vodu.
Vypracujte hladké těsto.
Nechte kynout na teplém místě po dobu 2 hodin.
Těsto rozdělte na 8 stejných částí.
Každou část vyválejte na dlouhý váleček a uformujte preclík.
Ponořte preclíky do roztoku sody na 30 sekund.
Posypte hrubou solí.
Pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 20 minut.
Nechte vychladnout a podávejte.
Calories: 210kcal | Carbohydrates: 42g | Protein: 7g | Fat: 1g | Fiber: 1g