Go Back
+ servings

Kváskové Preclíky

Lahodné a křupavé kváskové preclíky ideální pro každou příležitost.
Print Pin
Course: Pečení
Cuisine: Česká
Keyword: kváskové preclíky, domácí pečení, tradiční recept
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 50 minutes
Servings: 8 porcí
Calories: 210kcal

Ingredients

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml vody
  • 100 g aktivního kvásku
  • 10 g soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce jedlé sody
  • Hrubá sůl na posypání

Instructions

  • V míse smíchejte mouku, sůl a cukr.
  • Přidejte aktivní kvásek a vodu.
  • Vypracujte hladké těsto.
  • Nechte kynout na teplém místě po dobu 2 hodin.
  • Těsto rozdělte na 8 stejných částí.
  • Každou část vyválejte na dlouhý váleček a uformujte preclík.
  • Ponořte preclíky do roztoku sody na 30 sekund.
  • Posypte hrubou solí.
  • Pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 20 minut.
  • Nechte vychladnout a podávejte.

Nutrition

Calories: 210kcal | Carbohydrates: 42g | Protein: 7g | Fat: 1g | Fiber: 1g