Go Back
+ servings

Kuřecí řízečky

Kuřecí řízečky jsou křupavé a šťavnaté, ideální pro rodinné obědy.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Česká
Keyword: kuřecí řízečky, recepty, česká kuchyně, pohodová jídla
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 35 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 300kcal

Ingredients

  • 500 g kuřecích prsou
  • 100 g strouhanky
  • 50 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl a pepř
  • olej na smažení
  • 1 lžíce papriky
  • 1 stroužek česneku volitelné

Instructions

  • Kuřecí prsa omyjte a osušte.
  • Nakrájejte je na plátky o tloušťce cca 1 cm.
  • Osolte a opepřete podle chuti.
  • Připravte si tři misky: jednu s moukou, druhou s rozšlehanými vejci a třetí se strouhankou smíchanou s paprikou.
  • Každý plátek masa obalte v mouce.
  • Poté namočte do vejce.
  • Nakonec obalte ve strouhance.
  • Na pánvi rozehřejte olej na střední teplotu.
  • Smažte kuřecí řízečky z obou stran dozlatova.
  • Přeneste na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 25g | Fat: 15g | Fiber: 1g