Go Back
+ servings

Kuřecí Enchiladas S Bílou Omáčkou

Vydatný a chutný pokrm kombinující křehké kuře a krémovou bílou omáčku, ideální pro rodinné večeře.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Mexická
Keyword: kuřecí enchiladas, mexická kuchyně, recepty, hlavní chod
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 50 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 450kcal

Ingredients

  • 400 g kuřecího masa prsa nebo stehna
  • 8 tortil pšeničné nebo kukuřičné
  • 200 g strouhaného sýra cheddar nebo mozzarella
  • 1 plechovka bílého fazole např. cannellini
  • 1 cibule nakrájená
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Koření sůl, pepř, paprika, kmín

Instructions

  • Kuřecí maso uvařte a nakrájejte na kousky.
  • Na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek do zlatova.
  • Přidejte kuřecí maso a koření, promíchejte a vařte 5 minut.
  • Přidejte bílou fazoli a kuřecí vývar. Vařte 10 minut.
  • Na každou tortilu dejte směs a srolujte je.
  • Enchiladas vložte do zapékací mísy.
  • Smíchejte smetanu se zbylým vývarem a nalijte na enchiladas.
  • Posypte strouhaným sýrem a pečte 20 minut při 180 °C.
  • Podávejte s čerstvou zeleninou nebo guacamole.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 25g | Fat: 20g | Fiber: 3g