Go Back
+ servings

Kuře V Pomalém Hrnci

Kuře v pomalém hrnci je snadné a chutné jídlo, ideální pro rodinné večeře.
Print Pin
Course: Hlavní chod
Cuisine: Česká
Keyword: kuře, pomalý hrnec, recepty, vaření
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 8 hours
Total Time: 8 hours 15 minutes
Servings: 4 porce
Calories: 320kcal

Ingredients

  • 1,5 kg kuřecích stehen
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená
  • 3 stroužky česneku nasekané
  • 2 mrkve nakrájené
  • 1 paprika nakrájená
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky na ozdobu

Instructions

  • Připravte všechny ingredience.
  • Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli do zlatova.
  • Přidejte česnek a opékejte další minutu.
  • Kuřecí stehna osolte a opepřete.
  • Vložte stehna do pomalého hrnce.
  • Přidejte osmaženou cibuli a česnek.
  • Přidejte mrkev a papriku.
  • Nalijte kuřecí vývar a posypte tymiánem.
  • Nastavte pomalý hrnec na nízkou teplotu a vařte 6-8 hodin.
  • Po uvaření ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 30g | Fat: 18g | Fiber: 2g